علل و عوامل خطر آسیب تاندون آشیل
هر کسی می تواند به تاندون آشیل خود آسیب برساند، اما برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا هستند. عواملی که احتمال تاندونیت آشیل و سایر مشکلات تاندون را افزایش می دهند عبارتند از:
- تغییر در برنامه تمرینی ورزشکار و/یا سطح شدت، مانند اضافه کردن چند مایل دیگر به روال دویدن روزانه یا شرکت در تمرینات پلایومتریک که نیاز به حرکت انفجاری دارند، مانند برپی یا پرش با جعبه
- تغییر در سطح بازی، مانند زمانی که یک تنیسور از بازی در زمین چمن به زمین خاکی تغییر می کند، یا زمانی که ورزشکار کفش را عوض می کند.
- عضلات سفت یا ضعیف ساق پا ممکن است بیش از حد کشیده شوند و در نتیجه به بافت نرم آسیب وارد شود.
- پروناسیون بیش از حد ، که به صورت غلتیدن به سمت داخل پا در هنگام راه رفتن یا دویدن تعریف می شود
- بیثباتی مزمن مچ پا ، یا «سوختن» مکرر یا چرخش مچ پا
- ناهماهنگی طول پا ، حتی اگر بسیار کوچک باشد، میتواند باعث جبران بدن شود و ساختارهای بافت نرم مانند تاندون آشیل را در معرض آسیب قرار دهد.
- پوشیدن منظم کفش های پاشنه بلند می تواند تاندون آشیل را کوتاه کند و آن را مستعد آسیب دیدگی کند
- تمرین زیاد ، به ویژه دویدن بر روی تپه ها، تاندون آشیل را در معرض آسیب های ریز مکرر قرار می دهد که ممکن است منجر به آسیب علامتی شود.
- افزایش سن (بیش از ۳۰ سال) به کاهش خون رسانی به تاندون ها کمک می کند و آنها را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد.
- استفاده از آنتی بیوتیک های فلوروکینولون ، مانند سیپروفلوکساسین (سیپرو)، جمی فلوکساسین (فکتیو)، یا لووفلوکساسین (لواکین)، فرد را در معرض خطر موقت آسیب تاندون قرار می دهد .
- قوس پاهای بلند با خطر بیشتر ابتلا به تاندونوپاتی آشیل همراه است
- انواع خاصی از آرتریت ، مانند اسپوندیلیت انکیلوزان یا آرتریت پسوریاتیک نیز ممکن است فرد را در معرض خطر بیشتر تاندیوپاتی آشیل قرار دهد .
به بیمارانی که یک یا چند عامل خطر برای آسیبهای آشیل دارند و درد یا ضعف مکرر در پشت پاشنه یا مچ پا را تجربه میکنند، توصیه میشود به دنبال مراقبتهای پزشکی باشند.
در این مقاله:
- تاندونیت آشیل و آسیب های تاندون
- علائم و نشانههای شرایط تاندون آشیل
- علل و عوامل خطر آسیب تاندون آشیل
- تشخیص درد آشیل
- درمان تاندون آشیل دردناک
- تزریق و جراحی برای درمان درد آشیل
خطر آسیب حاد
پارگی یا پارگی تاندون آشیل می تواند ناشی از یک جلسه تمرین ورزشی سخت، فشار آف ناگهانی (یعنی زمانی که یک ورزشکار پیست مسابقه را شروع می کند)، یا تغییر جهت ناگهانی باشد.
پارگی یا پارگی تاندون آشیل بیشتر با آسیب های حاد مرتبط است. اما تاندونوپاتی مزمن می تواند پس از پارگی های متعدد یا بیماری های التهابی حاد ایجاد شود که گاهی اوقات زمانی رخ می دهد که ورزشکاران مایل یا قادر به استراحت کافی پس از آسیب نیستند. [۳]
رفرنسهای علل و عوامل خطر آسیب تاندون آشیل
- Schepsis A.A., Jones H., and Haas A.L.: Achilles tendon disorders in athletes. Am J Sports Med 2002; 30: pp. 287-305
- Wright M, Tidy C. Achilles tendinopathy. Patient. Jan 2014. tp://www.patient.co.uk/health/achilles-tendinopathy. Accessed October 9, 2014.
- Griffin M, Andrews J, Cole B, Maffulli N, Mandelbaum B, Rodeo S, Silvers H. Tendinopathy treatment tips. AAOS Now. October 2010. http://www.aaos.org/news/aaosnow/oct10/clinical1.asp . Accessed October 1, 2014.