نمونه تعامل با ورزشکار Interaction
پس از اینکه روانشناس ورزشی و ورزشکار در مورد علل احتمالی مشکل صحبت کردند، روانشناس ورزشی باید از ورزشکار بپرسد که اقدامات مناسب برای مبارزه با مشکل او چیست. این ممکن است با درخواست از ورزشکار برای یادآوری اینکه چه مراحلی در گذشته در شرایط مشابه موثر بوده یا نبوده است تسهیل شود.
قبل از اینکه هر توصیه ای به ورزشکار داده شود، باید چند سوال پرسیده شود تا ۱) اطلاعات بیشتری کسب کند و ۲) با ورزشکار ارتباط برقرار کند. این سوالات شامل تاریخچه ورزشی، اهداف، تجربیات گذشته با تکنیک های روانشناسی ورزشی، تجربیات گذشته در مورد تمرکز مجدد، منظور آنها از “منطقه” چیست، بینش در مورد اینکه آنها فکر می کنند مشکل چیست، آنچه آنها سعی کرده اند را بررسی کنند. برای رفع مشکل انجام دهید
پس از شنیدن این نگرانیها، روانشناس ورزشی ممکن است از ورزشکار بخواهد تا احساسی را که در زمانی که در “منطقه” خود بوده است، توصیف کند. روانشناس ورزشی می تواند در مورد آنچه ورزشکار گفته است تأمل کند یا از ورزشکار بخواهد تا جزئیات خاصی از آنچه را که توضیح داده است را روشن کند تا روانشناس ورزشی بتواند ۱) مشکل ورزشکار را درک کند ۲) از ورزشکار بخواهد این احساسات را مرور کند ۳) ورزشکار را مطمئن کند. روانشناسان ورزشی آنچه را که بیان می شود درک کرده اند.
در مرحله بعد، روانشناس ورزشی می تواند از ورزشکار بخواهد که مشکل را توضیح دهد. روانشناس ورزشی ممکن است از ورزشکار بپرسد که هنگام اجرا چه احساسی دارد. باز هم روانشناس ورزشی می تواند منعکس کند و نظر بدهد تا روانشناس ورزشی بتواند درک بهتری از مشکل خود داشته باشد. در این مرحله، روانشناس ورزشی به طور خاص از ورزشکار می پرسد که آیا احساس می کند مشکل آنها ممکن است “فلان” باشد، بسته به اطلاعاتی که ورزشکار به اشتراک گذاشته است. پس از اینکه روانشناس ورزشی و ورزشکار در مورد علل احتمالی مشکل صحبت کردند، روانشناس ورزشی باید از ورزشکار بپرسد که اقدامات مناسب برای مبارزه با مشکل او چیست. این ممکن است با درخواست از ورزشکار برای یادآوری اینکه چه مراحلی در گذشته در شرایط مشابه موثر بوده یا نبوده است تسهیل شود.
بهتر است ورزشکار بتواند نظر خود را تنظیم کند. روانشناس ورزشی به عنوان مشاور سعی می کند ورزشکار را به راه حل های قابل قبول و عملی راهنمایی کند. بسته به مشکل مشکوک، این راه حل ها ممکن است شامل تمرینات ذهنی یا مراسم خاصی باشد. ورزشکار ممکن است مجبور شود یاد بگیرد که چگونه روی انجام کار خود، فرآیند اجرا، دوباره تمرکز کند. ورزشکار باید تشویق شود تا تمرکز خود را از برنده شدن دور کند و به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ورزشکار باید یاد بگیرد که با انتظارات خود و دیگران کنار بیاید. شاید ورزشکار خواسته هایی از مربی، خانواده، هم تیمی ها، دوستان یا هوادارانش داشته باشد. شاید ورزشکار از تجسم عملکردهای موفق، کنترل برانگیختگی از طریق آرامش، صحبت با خود یا مشاوره بیشتر بهره مند شود. احتمالات متعدد است. مهم این است که بسیاری از تصمیمات را به عهده ورزشکار بگذاریم. روانشناس ورزشی می تواند به عنوان یک کاتالیزور عمل کند:
- تشویق ورزشکار برای تبدیل شدن به بهترین خود؛
- انعکاس مسائل، نگرانی ها و راه حل های ممکن ورزشکار؛
- آموزش دادن به ورزشکار که چه روش های خاصی در دسترس است.
رفرنسهای مقاله نمونه تعامل با ورزشکار Interaction
.